מרצה: ד"ר עמית גרין, פסיכולוג בעל ניסיון ומומחיות של 20 שנה בתחום השינה והטיפול בהפרעות שינה. חוקר ומרצה על שינה ושעונים ביולוגיים. סמנכ"ל מחקר ופיתוח במערך רפואת השינה באסותא ובעלים של "לישון בשקט" - אבחון טיפול בהפרעות שינה.
שינה היא הצורך השלישי בחשיבותו לקיום הפיזי, הרגשי והשכלי שלנו. למעלה משליש מחיינו אנחנו מבלים בשינה. אז מדוע אנחנו יודעים כל כך מעט על השינה והחשיבות שלה לבריאותנו ולתפקוד שלנו? מטרת סדרת הרצאות זאת היא לתת למשתתפים ידע והבנה על עולמה המופלא של השינה, המבוסס על מחקרים וניסיון קליני של למעלה מ-20 שנה. נציג את התיאוריות והמחקרים החדשים בתחום רפואת השינה. נדון בהפרעות שינה ודרכי טיפול וניתן כלים על מנת לשמור על שינה טובה במהלך החיים.
נושאי ההרצאות:
עובדה: כולם ישנים
זבובים ישנים, חתולים ישנים, פילים ישנים, דולפינים ישנים וגם בני אדם ישנים. מהם המנגנונים הפיזיולוגיים והביולוגיים האחראים לשינה? מה קורה למוח ולגוף שלנו כאשר אנחנו ישנים? ולמה שינה חשובה כל כך?
תעלומת השעון הביולוגי
היכן מצוי במוחנו השעון האחראי לתזמון מחזורי הערות והשינה? מה קורה לנו כאשר השעון "מתקלקל"? וכיצד זה קשור לג`ט-לג (יעפת) ועבודת משמרות?
שינה של תינוקות וילדים
כמה זמן תינוקות וילדים ישנים? מהן הפרעות השינה אצל ילדים? וכיצד מטפלים בהן?
איך לטפל בנדודי שינה
נדודי שינה הם המגפה של העולם המודרני. מדוע אנחנו לא מצליחים להירדם? האם זו הפרעת עוררות או הפרעת שינה? כיצד מטפלים בנדודי שינה? האם מתמכרים לכדורי שינה? והאם זה טיפול טוב ובטוח?
איך לטפל בהפרעות שינה
מהן הפרעות השינה? למה נוחרים? מהי הפרעת נשימה בשינה? מדוע אנשים מדברים והולכים מתוך שינה? כיצד מאבחנים הפרעות שינה במעבדת שינה וכיצד מטפלים בהן?
למה אנחנו חולמים?
ברפואה ובפסיכולוגיה יש גישות שונות להבנת תופעת החלימה. כדי להבין את תופעת החלימה, נביא בפניכם סקירה היסטורית ומדעית מאז חלום יעקב ועד התאוריה של פרויד על פשר החלומות.
איך לישון טוב בגיל המבוגר
האם כל המבוגרים לא ישנים טוב? מה קורה לשינה אצל מבוגרים וקשישים? מהן הפרעות השינה בגיל השלישי וכיצד ניתן לשפר ולטפל בהן?
לאן מתקדמת רפואת השינה?
כדי להבין מה קורה לנו כאשר אנחנו ישנים, נביא בפניכם מחקרים חדשניים וחדשנות בתחום רפואת השינה וכרונוביולוגיה.
|