אימפרסיוניזם במבט נשי

לצד האומנים האימפרסיוניסטים יצרו ופיסלו גם אומניות מוכשרות כמארי קאסאט, ברת' מוריזו ועוד. על תרומתן לחידושי הציור ועל מבטן המיוחד, האישי והנשי.

גן-עדן האבוד

פול גוגן ביקש כל חייו אחר עולם טבעי, ראשוני ונקי מתחלואי החברה המערבית של זמנו. לשם כך נדד עד לאיי האוקיינוס השקט ויצר במכחולו עולמות קיימים ובדויים.

שמש יוקדת

בציורו האישי והבלתי מתפשר, שרטט וינסנט ון-גוך את דיוקנו הנפשי והעניק לאומנות דרך הבעה חדשה בציור.

"העין התמימה"

קלוד מונה וחבריו, פיסארו, רנואר, סיסלי ואחרים, ביקשו לתאר את המציאות ללא שום תיווך ביניים. לצייר בחוץ ולחקור את האופן בו אנו תופסים את המציאות. בתוך כך נולדה דרך הציור האימפרסיוניסטית, שהשפיעה על מהלך האומנות המודרנית כולה.

ציירים בני זמנם

אדוארד מאנה ואדגר דגה עוררו שערוריות בכל פעם שהוצגו ציוריהם, אך דרכם הייחודית בתיאור המציאות הייתה הבסיס לכל חידושי האומנות הגדולים שיבואו בעקבותיהם.

אבות מספרים על התמודדות עם השכול

יהודה, מיכאל, עופר ואבי שכלו את בניהם שלחמו במהלך מבצע "צוק איתן". הסרט מביא את סיפור התמודדותם של האבות בחודש הראשון שבו איבדו את בניהם. ארבעתם מגדלים זקן, לא מאמינים לאסון הגדול שקרה להם ולא מצליחים לעכל אותו. הקרנת הסרט "בן של אבא" ומפגש עם הבמאית ציפי ביידר. 

לישון לידו זה להתעורר בשדה קרב

כלפי חוץ הם נראים כמו כולם ובפנים מרגישים פצצת אטום. שלושה הלומי קרב נחשפים באופן אמיץ ואינטימי ומאפשרים למצלמה להיכנס לתוך ביתם ולתעד את הלילות המסויטים. וגם את המחיר המשפחתי ואת סיפורי הקרבות והטריגירים שמלווים אותם עד היום. הקרנת הסרט "קרבות לילה" ומפגש עם הבמאית ציפי ביידר.

מה מעצב לוחמי סיירת, שהופך אותם לטובים ביותר?

מה מעצב לוחמי סיירת, שהופך אותם לטובים ביותר? אומץ, מקצוענות, לא לוותר, להיות תמיד ראשונים, מפקדים שמדברים בגובה העיניים. זהו סיפורה של סיירת גולני הוותיקה בצה"ל, סיפור המקביל לסיפורה של מדינת ישראל. עם מפקדים כמו גבי אשכנזי, גיורא ענבר, אורי שגיא, ארז גרשטיין וקפלינסקי, הפכה הסיירת לחוד החנית והשתתפה בכל הקרבות המרכזיים של צה"ל. הקרנת הסרט "הסיירת" ומפגש עם הבמאים ציפי ביידר.

הקבוצה של המדינה

בשנות השבעים היו נקודת המפנה בהיסטוריה הישראלית. התמימות התחלפה בידיעה שאנחנו מדינה חזקה, בוגרת, שמסוגלת להגיע להישגים גם בספורט ובתרבות. הכדורסלן אולסי פרי, שחקן אמריקאי שהגיע לארץ, הפך לסמל של הישראליות של אותה תקופה, התגייר, הפך לאלישע בן אברהם והגדיר מחדש מהי ישראליות. מכבי תל אביב, הפכה לקבוצה של המדינה, כשהגבולות בין ספורט להוויה הישראלית הפכו ל"אחת הן". הקרנת הסרט "אולסי " ומפגש עם הבמאי אסף שאול.  

הצצה לאחרון הבוררים בחברה הבדואית

נקמות דם, סכסוכים, מלחמות תרבות וקרבות הישרדות, המתחוללים עמוק בלב המדבר, הרחק מעיני השלטונות, מתגלגלים לבסוף אל פתח אוהלו של הבורר הבדואי פרחאן אלנבארי. אוהלו הוא מקום מקלט שבו האלימות אסורה גם במהלך ימי נקם. ההכרעות המתקבלות בו אינן ניתנות לערעור. גם בקרב בני הדור הצעיר, שלא סרים למרוּתה של המדינה ולא נשמעים לחוקי השבט. לצד ניסיונות הפיוס הקדחתניים בין החמולות המסוכסכות, פרחאן נאלץ להתמודד גם עם איום מחוץ למדינה, המאיימת לעקור אותו ואת שבטו מהאדמה. הקרנת הסרט "חוקי מדבר" ומפגש עם הבמאים אילן מוסקוביץ' / דן ברונפלד.

לצורך רכישת קורסים באתר – יש להרשם לאתר תחילה.
להרשמה, מלאו את הפרטים הבאים:

התחברות לאתר